måndag 17 september 2012

Kan jag så kan alla

Ekerö kommun har fått tillfälle att visa några exempel på hur vi arbetar på mässan Kan jag så kan alla den 20-21 september. Här kommer en sammanfattning av dessa exempel samt bildspelen vi använder till dragningarna:

Ekerö kommun Marie Truedsson
Marie förklarar hur kommunens strategi för IT-utveckling ser ut. Hur man har resonerat och vad man kan åstadkomma med en budget som inte tillåter någon verklig storsatsning i ekonomisk mening.
Ekerö kommun (pdf)

IT-pedagogens roll Björn Benbasat
Björn berättar om hur han som IT-pedagog för hela kommunen jobbar för att inspirera och stödja så många pedagoger som möjligt i att arbeta med IT och media. I bildmaterialet hittar ni exempel på enkla och billiga projekt som kan genomföras i klassrummet från förskola till högstadium
Projekt på Ekerö (pdf)

Skriva på dator II Louise Delberger, lärare på Träkvista skola
Louise berättar som ett projekt med verktyget Storybird som är gjort för kollaborativt arbete med barnböcker. För många barn är det ett starkt stöd för att komma igång med skrivandet eftersom man där utgår från bilder för att bygga upp sin berättelse.
Storybird (pdf)

Trollfilmer Marianne Fransson, lärare på Ekebyhovskolan
Marianne berättar om ett stort projekt från år 2 där barnen skapade troll som de sedan lät agera i berättelser som de hittade på. Det hela utmynnade i 13 kortfilmer som publicerades på YouTube
Trollfilmer (pdf)

Klassresan Elin Andersson, lärare på Sanduddens skola
Elin berättar om sin klass och den resa de tillsammans gjorde när de skapade filmen Klassresan med hjälp av kommunens IT-pedagog och medieutrustning.
Klassresan (pdf)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar